Teamanalyse DISC
Home Coaching Teamanalyse DISC

Teamanalyse DISC

Wat is een teamanalyse DISC?

Ben je een HR-professional, coach of trainer, dan is dit instrument een mooie aanvulling zijn wanneer het gaat om teamontwikkelingstrajecten. Het is een uitgebreid rapport dat samengesteld is aan de hand van de individuele DISC analyses van de deelnemers. Het geeft inzicht in wat de sterke punten en ontwikkelpunten zijn van het team, waar de kracht van het team ligt en welke teamrollen er wel en niet vervuld worden.

Het teamprofiel geeft weer welk gedrag er van nature aanwezig is, de basisstijl, en welk gedrag het team als geheel vertoont, de responsstijl. Vanuit daar kan gekeken worden op welke wijze de teamleden het beste kunnen bijdragen om de teamdoelen te realiseren.

De opbouw van de teamanalyse DISC

De teamanalyse DISC wordt opgemaakt op basis van de DISC analyses van de teamleden. Het rapport is overzichtelijk, prettig leesbaar en praktisch inzetbaar. Deze rapportage bevat de volgende onderwerpen:

  • Primaire stijloverzicht
  • De 8 teamrollen en hun aandeel in het team
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten team
  • Het teamprofiel
  • Aantekeningen
  • Teamactieplan

De opbouw van de teamanalyse DISC

Wanneer je als trainer, coach of HR-professional analyse inkoopt bij HRM Profielen dan beheer je deze vanuit één systeem. Binnen dit systeem heb je ook de mogelijkheid om de individuele analyses te selecteren. Op die manier kan je ze samenvoegen tot één teamrapportage. Een waardevolle aanvulling op jouw team ontwikkeltrajecten.

Hoe werkt het precies?

Daarnaast zien we het steeds vaker gebruik worden als startpunt voor een werving en selectie traject. De zoektocht begint dan met het onderzoeken waar de behoeften binnen het team liggen. Welke gedragsstijlen ontbreken bijvoorbeeld nog binnen het team. Op basis van de inzichten kan vervolgens een vacature opgesteld worden en een selectietraject doorlopen worden. Ons advies is om hierin ook gebruik te maken van de drijfverenanalyse. De combinatie van DISC en drijfveren biedt een perfect inzicht in een kandidaat profiel.

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie over Teamanalyse DISC op hrmprofielen.nl/teamanalyse-disc