Rob Bouwens
Home Coaching Coaches Rob Bouwens

Rob Bouwens

Dit is wie ik ben

Ik ben Rob Bouwens, een door HRM profielen gecertificeerd coach voor DISC, DISC-teams en Drijfveren. Daarnaast ben ik dierengedragsdeskundige en ben ik ook 25 jaar directeur-eigenaar van een door mijzelf opgericht MKB-bedrijf geweest. 

Tijdens mijn studietijd was ik onder andere werkzaam voor Burgers Zoo en Apenheul. Maar misschien ken je mij wel van zowel nationale- als internationale wedstrijden Schapendrijven met Border Collies.

Dit is hoe ik werk

Ik ben vooral in mijn element als ik een team samen met mijn honden en schaapskudde ‘de maat’ mag nemen. 

Een van mijn specialiteiten is in een heel korte tijd een prettige en vertrouwde sfeer te creëren waardoor deelnemers zich durven open te stellen. Er gaat zo weinig tijd verloren aan ‘geneuzel’ en kunnen we bijzondere dingen laten gebeuren en  waardevolle gesprekken voeren.

De workshops

Het menselijk gedrag is vaak erg voorspelbaar. Vandaar dat veranderen binnen het team voor ons allemaal zo lastig is. De oefeningen met de honden en schapen maken dit nog maar eens duidelijk. Leiderschap, communicatie en samenwerking zijn een vast onderdeel van het programma. Maar ook het geven en omgaan met feedback is een steeds terugkerend thema. Mooi is te ervaren hoe de verschillende gedrags- en communicatievoorkeuren van het team tijdens de oefeningen duidelijk worden.

En hoe we deze voorkeuren in het voordeel van het team kunnen inzetten.  

Bij een coaching traject of een workshop word ik naast mijn Border Collies altijd bijgestaan door een hecht team dat bestaat uit een vaste groep (gecertificeerde) coaches en uit de wedstrijdsport afkomstige ‘handlers’.